Dark Light

La Française des Jeux (FDJ), de Franse lotto- en kansspelorganisatie, wordt beschuldigd van het censuren van een televisieprogramma van het station M6. In een reportage van het economische actualiteitenprogramma Capital werd aandacht besteed aan een rechtszaak rondom krasloten. Toen het programma uitgezonden werd ontdekten de redacteurs tot hun verbazing dat er acht minuten met kritiek op FDJ ‘verdwenen’ waren. In een communiqué protesteren de 70 journalisten van M6. De directie van M6 geeft juridische bezwaren als excuus op, maar gaf tevens toe dat M6 een commerciële organisatie is, met commerciële belangen. Het geval staat niet op zich. Een programma over hetzelfde onderwerp bij Canal+ werd op het laatste moment geannuleerd, en een uitzending van het publieke station France2 over FDJ ligt al tijdje op de plank en zal voorlopig ook niet uitgezonden worden. FDJ is met 54 miljoen euro per jaar een van de grootste adverteerders op de Franse televisie. FDJ was niet bereikbaar voor een reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts