Dark Light

Frankrijks First Lady, Bernadette Chirac is onderdeel van een justitieel onderzoek naar een fraudezaak waar zij bij betrokken zou zijn. Vorige week deed de politie onderzoek in Corrèze (het departement waar de Chiracs hun hoofdkwartier hebben) in verband met gratis vluchten die Bernadette Chirac in 1998 en 1999 genoten zou hebben, zo verklaart het parket van Parijs. De politieagenten van de financiële brigade deden onderzoek bij de Departementsraad van Corrèze, bij de plaatselijke politie, bij een vliegveld en bij de lokale krant Tour de France. De procedure betreft het faillissement in 2003 van Euralair, dat door geleid werd door Alexandre Couvelaire, een kennis van president Jacques Chirac. De politieagenten hebben documenten in handen waaruit blijkt dat zes vluchten door de maatschappij aan Bernadette Chirac werden aangeboden, voor een waarde van ongeveer 40.000 euro. Bernadette Chirac zou o.a. in juli 1998 naar Corrèze zijn gevlogen voor het bijwonen van het bakken van de grootste champignon-omelet van de wereld, en zou vervolgens een beroep op Euralair hebben gedaan om een etappe van de Tour de France en een politieke vergadering bij te wonen.

Deze feiten zijn voldoende om vervolgd te worden voor “misbruik van sociale goederen”. Vervolgens moet nog bewezen worden dat Bernadette Chirac het delict ‘willens en wetens’ heeft begaan. In tegenstelling tot haar man is Bernadette niet onschendbaar voor de wet. De procureur Jean-Claude Marin, die het voorafgaande onderzoek leidt, zal gezien de resultaten moeten besluiten of hij vervolging instelt, of dat hij het rapport naar goed Chiraquees gebruik in een grote kast opbergt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts