Dark Light

De werkloosheid in Frankrijk is in de maart met 0,3% gestegen. Het aantal werklozen bedraagt nu bijna 2,5 miljoen mensen, of 10,2% van de beroepsbevolking. Het is de derde achterenvolgende maand dat de werkloosheid stijgt. Sinds februari 2000 is de werkloosheid niet meer zo hoog geweest. Dit blijkt uit de cijfers die het Ministerie van Banen, Werk en Sociale Samenhang vanmorgen bekend maakte.
De Franse regering zit flink in haar maag met de almaar stijgende werkloosheid. In november 2004 voorspelde premier Raffarin de Fransen juist een daling van 10% in 2005, en beloofde hij dat de werkloosheid eind 2005 maximaal 9% zal zijn. Twee weken geleden gaf de regering aan dat deze doelstellingen dit jaar niet gehaald zullen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.