Dark Light

beigbeder.jpg Frederic Beigbeder heeft met zijn boek Windows on the World de Independent Foreign Fiction Prize gewonnen. De prijs wordt toegekend door de Arts Council England aan de beste vertaling in het Engels van een buitenlands boek. Windows on the World gaat over de laatste momenten van een familie in de bar bovenin het World Trade Center op de vorege ochtend van 11 september. Beigbeder is vooral bekend van het succesvolle boek 99 Francs, een afrekening met zijn voormalige werkgever, een reclamebureau, en waar de filmversie op dit moment wordt voorbereid door de van oorsprong Nederlandse regisseur Jan Kounen.

Foto: © Olivier Roller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Stupid White Men

Kicking against the political establishment is a normal tradition in most democracies. But in the United States there’s…

Schott's Misc.

In an era before the Internet and Cable Television, people had encyclopedias to learn about things. It’s not…

Girls' Poker Night

Jill Davis’s Girls’ Poker Night is a welcome contribution to the many books that target the group of…