Dark Light

Airbus 380
TOULOUSE – Het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, is vanmorgen om 10H29 opgestegen om zijn eerste testvlucht te maken. Het ‘cruiseschip’ onder de vliegtuigen vertrok onder het oog van duizenden toeschouwers en 500 journalisten uit de hele wereld vanaf de luchthaven van Toulouse, de vestigingsplaats van Airbus. Gedurende viereneenhalf uur zal een aantal testen worden uitgevoerd.

Met de Airbus A380 zet Europa de aanval in op de Jumbojet 747 van het Amerikaanse Boeing. Vanaf halverwege volgend jaar zal de A380 worden afgeleverd bij diverse luchtvaartmaatschappijen die al een bestelling geplaatst hebben. Afhankelijk van de configuratie kan de Airbus A380 tussen de 555 en de 840 passagiers vervoeren.
UPDATE: Op 4 mei maakte de Airbus A380 wederom een succesvolle testvlucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.