Dark Light
Japanse restaurants zijn in Parijs letterlijk op bijna iedere straathoek te vinden, maar échte Japanners zijn zeldzaam.

Japanse restaurants zijn in Parijs letterlijk op bijna iedere straathoek te vinden. De meeste worden echter gerund door Chinezen die al jaren geleden hebben ontdekt dat sushi en sashimi winstgevender zijn dan traditionele Chinese gerechten. Een échte Japanner moet dus met een vergrootglas gezocht worden. In een klein straatje in Saint-Germain zit Azabu.

Azubu heeft een klein, eenvoudig maar warm interieur. Er zijn een paar tafeltjes (in de zomer ook op het piepkleine terras) en een bar waar men aan kan eten. Het feit dat het het merendeel van de gasten Japans is, is een goed teken. Te midden van de gasten bereidt de chef te midden in een open keuken onder andere lotuswortel, foie gras met honing, wagyu rund, of gegrilde Sintjacobsschelpen (foto). Er kan gekozen worden uit menu’s of à la carte. De menu’s worden standaard geserveerd met misosoep en rijst.

[aside]Azabu
3, rue André-Mazet, 75006 Parijs.

Tel.: 0146337205
Open: di-za.

Website[/aside]

Azubu is vrij prijzig (zeker €50 per persoon), maar zeer verfijnd. Een welkome oase in de drukte van het Quartier Latin. Liefhebbers van sushi komen hier niet aan hun trekken, maar die kunnen terecht bij de talloze Chinezen.

 

[geo_mashup_map]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.