Dark Light

Vanuit Brussel, in aflevering 19 van BNR Europa:

  • De Europese Commissie wil voorkomen dat burgers te veel te weten komen over Brussel. Er ligt een wetsvoorstel om de toegang tot Europese documenten fors te beperken. Het Europarlement vindt het maar niets en wil daarom een Europese WOB. Een gesprek met MEP Sophie in ’t Veld (D66/ALDE).
  • De relatieve stilte vanuit Europa over de situatie in Egypte was voor ons aanleiding om te vragen wat Egypte van Europa denkt.
  • Tot slot viert Jose Manuel Barroso zijn eerste verjaardag als voorzitter van de Europese Commissie, en zijn balans is op niet echt onverdeeld positief. Een gesprek met MEP Wim van de Camp (EVP) en MEP Bart Staes (Groenen).
  • En natuurlijk het Europese nieuws, de Europese agenda en een Finse nummer één hit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.