Dark Light

Iedere dinsdag presenteer ik, in Brussel, het radioprogramma ‘BNR Europa’, met actualiteiten, achtergronden, reportages en opmerkelijke berichten over Europa.

Uniek in Nederland
Opmerkelijk, want in een tijd waarin openlijk aan het nut van ‘Brussel’ getwijfeld wordt, is BNR Europa het enige programma op de Nederlandse radio dat geheel gewijd is aan Europese actualiteiten.“We gaan tegen de stroom in,” zegt hoofdredacteur Paul van Gessel. “Zelfs tegen het tot in het regeerakkoord doorgedrongen sentiment. Wij blijven nuchter vaststellen dat de wereld voor ondernemende mensen niet ophoudt bij knooppunt Hazeldonk.”

Met het argument dat Brussel saai, log of onbegrijpelijk is maakt BNR Nieuwsradio korte metten. Presentator Stefan de Vries: “We worden allesbehalve een institutioneel programma. We richten ons juist op de concrete kanten van de EU waar alle 500 miljoen burgers elke dag mee te maken hebben. BNR Europa gaat Brussel sexy maken.”

De redactie is ook actief op Twitter: twitter.com/bnreuropa.
BNR Europa is iedere dinsdag om 19 uur en om 22 uur 30 te beluisteren op BNR (in het weekend op zaterdag om 17.00 uur en op zondag om 12.30 uur). Alle uitzendingen zijn ook op deze site terug te luisteren.

Luistert u hieronder de de meest recente afleveringen terug.

[geo_mashup_map]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.