Dark Light

DSC02292.JPGDe Franse tennistrots van dit moment, Richard Gasquet, is geschorst op verdenking van doping. De Internationale Tennis Federatie (ITF) heeft de schorsing maandag laten ingaan, aldus Stuart Miller, voorzitter van de antidopingcommissie van de ITF.

Gasquet testte positief op cocaïne bij een antidopingcontrole in 2008 en tijdens het toernooi van Miami, eind maart. De 22-jarige Franse tennisser moet zich binnen 60 dagen verantwoorden voor het antidopingtribunaal van de ITF. Hij zal de French Open, die start op 24 mei, daarmee zeker missen.

De tennisser probeert momenteel genoeg bewijs te verzamelen om zijn onschuld te bewijzen, ondanks dat hij onlangs tot tweemaal toe positief getest was. Mocht Gasquet schuldig worden bevonden, dan kan hij een schorsing van twee jaar opgelegd krijgen. De speller stond nummer 7 van de wereld in juli van 2007, maar is sindsdien afgezakt naar een 21e plaats.

“Richard is kapot door dit nieuws,” zo verklaarde Gilbert Ysern, algemeen directeur van de French Open, “Als mens steunen we hem uiteraard. Als hij niet schuldig blijkt te zijn dan hopen we dat hij dat zal kunnen bewijzen, maar wij zijn niet zijn advocaat.”

Creative Commons Licensephoto credit: aschasin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.