Dark Light
Baby Jordy heeft 17 jaar na zijn wereldwijde succes alsnog zijn geld gekregen van platenmaatschappij Sony BMG.

jordy-2Jordy Lemoine stond als vierjarige peuter in 1992 vijftien weken lang op één in de Franse Top 50 en in een tiental andere landen met het aanstekelijke dansnummer “Dur dur d’être un bébé”. Twee jaar later mocht hij van de Franse overheid niet meer op de televisie verschijnen, omdat men vond dat zijn ouders hem uitbuitten. Jordy’s vader zou de inkomsten van zijn zoontje over de balk hebben gesmeten. Jordy zelf heeft dus nauwelijks iets verdiend met zijn megahit. Tot vandaag. Jordy is nu 21 jaar oud en na een lange rechtszaak, tegen platenmaatschappij Sony BMG, waarin hij 5 miljoen euro eiste, heeft hij nu gewonnen.  Door geld te verdienen met de opnamen zonder Jordy’s expliciete toestemming, heeft Sony BMG zich volgens de Franse rechter schuldig gemaakt aan exploitatie en aan oplichting. Sony BMG moet nu 820.000 euro betalen aan het voormalige babysterretje.

Jordy maakt nog steeds muziek met zijn groep The Dixies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Craig Armstrong

Although it is a shame that the ubiquitous politically correct Bono participated on this beautiful concept album, As…

God hits Number One

Three singing priests have reached paradise by chasing popular singer Cristophe Mae from it’s No. 1 position in…

Bonobo

In December 2001 I bought a cd solely on the basis of the name of the artist: Bonobo…