Dark Light
Ondanks de crisis krijgt Parijs de komende jaren de hoogste twee torens van Europa.

Ondanks de crisis krijgt Parijs de komende jaren de hoogste twee torens van Europa. Starchitect Norman Foster heeft een complex ontworpen dat aan de oevers van de Seine moet verrijzen, aan de rand van de zakenwijk La Défense. Wat nu al Europa’s grootste zakenwijk is, ondergaat de komende jaren een ingrijpende metamorfose. Vijftien nieuwe torens staan gepland. Vijf daarvan zijn door de huidige economische crisis onzeker geworden, waaronder de Tour Signal, ontworpen door Jean Nouvel. De ontwikkeling is opmerkelijk omdat Foster eerder meedeed aan de competitie voor de Tour Signal, maar de competitie verloor. Foster paste zijn ontwerp aan voor twee nieuwe torens, iets verder in het gebied, aan de oevers van de Seine.

Hermitage Plaza, zoals het project heet, bestaat uit twee torens met gemengde functies. Zo komen er kantoren, appartementen, winkels en studentenwoningen in, maar ook een hotel. De twee torens worden 323 meter hoog, twee meter lager dan de iconische Eiffeltoren. De twee miljard euro die nodig zijn voor de bouw wordt gefinancierd door een Russische investeringsgroep en moet in 2016 klaar zijn.

Hermitage Plaza from Uniform on Vimeo.

[geo_mashup_map]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.