Dark Light

Tour SignalArchitect Jean Nouvel gaat de hoogste toren van de zakenwijk La Défense bouwen. Hij won een competitie die uitgeschreven was door de EPAD, de organisatie die La Défense beheert en ontwikkelt. De Tour Signal zoals de toren heet, moet met 301 meter hoogte een van de iconen worden van La Défense. De wijk ondergaat de komende jaren een grote metamorfose en krijgt er een aantal wolkenkrabbers van meer dan 300 meter bij. De Tour Signal moet in 2015 af zijn en zal appartementen, kantoren en een hotel bevatten en komt linksachter de Grande Arche.

Voor Jean Nouvel (1945) is de prijs een kleine revanche. Hij ontwierp al eerder de hoogste toren van La Défense, de Tour sans Fin, maar die 425 meter hoge toren werd nooit gebouwd. Nouvel is één van ‘s werelds bekendste architecten. Onlangs nog won hij de prestigieuze Pritker Prize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.