Dark Light

Les Ch'tis
Dit weekend heeft de film Bienvenue chez les Ch’tis officieel de eerste plaats ingenomen in het klassement van best bezochte Franse films, nadat die plek veertig jaar was bezet door La Grande Vadrouille van regisseur Gerard Oury. De teller staat nu op ongeveer 17,4 miljoen bezoekers (alleen in Frankrijk; in Belgie en Zwitserland haalde de film ook al meer dan een miljoen bezoekers).

De dvd die pas in oktober uitkomt, staat al op één in de best verkochte dvd’s van Amazon.fr. De redelijk saaie komedie over een postbode met het IQ van een bakje friet was in de maand maart overigens ook de bestbezochte film ter wereld.

Het succes van Les Ch’tis en het succes van Asterix hebben er voor gezorgd dat in het eerste kwartaal van 2008 het bioscoopbezoek in Frankrijk is gestegen met 14% t.o.v. het 1e kwartaal 2007.

2 comments
  1. Wij gaan de DVD zeker downloaden (niet kopen, dat is stom), al was het alleen maar om Zoe Felix weer eens te zien acteren in deze schitterende film.

  2. Wij hebben deze prachtfilm net gezien in de bioscoop. Zelden zo gelachten met een komedie. Het helpt natuurlijk om enige kennis van de Franse taal te bezitten, gezien de ondertitels het soms te wensen overlaten. Toch een echte aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.