Dark Light

Frankrijk stelt vier voorwaarden aan de aanwezigheid van Nicolas Sarkozy bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking in augustus 2008. Die voorwaarden zijn: een einde aan het geweld tegen de Tibetaanse bevolking, vrijlating van de politieke gevangenen, opheldering over de gebeurtenissen in Tibet en een dialoog met de Dalai Lama. Dat heeft Staatssecretaris voor Mensenrechten, Rama Yada, gezegd in een interview met Le Monde dat vandaag verschijnt.

De uiteindelijke beslissing zal genomen afhankelijk van de ontwikkelingen in Tibet. Sarkozy zou overlegd hebben met de Europese partners, omdat Sarkozy bij de Olympische Spelen de facto president is van de Europese Unie, vanwege het Franse voorzitterschap dat 1 juli aanvangt. Volgens een opiniepeiling uitgevoerd door CSA in opdracht van Reporters sans Frontières is 62% van de Franse bevolking voor de boycot van de openingsceremonie. Twee weken geleden was dat nog 53%.

Aanstaande maandag zal de Olympische vlam Parijs aandoen, en waarschijnlijk zullen daarbij protesten plaatsvinden tegen China. Op het Hôtel de Ville zal een spandoek bevestigd zijn met de tekst “Paris défend les droits de l’homme partout dans le monde” (Parijs verdedigt de mensenrechten overal ter wereld). Franse sporters zullen een witte badge dragen met het logo van het Frans Olympisch comité en de tekst “Voor een betere wereld”.

2 comments
 1. In Holland and USA we now the french President Zarkosy has a lot of Influence in World Politics. He stands for his case. Do you know how we can convince him abt. the cruwelty against animals in China. Maybe he can bring this also in discussion… We do not know how to email him directly or his secretary… but someone has to stand up for animal-rights… This question came to me from many countries… looking for a strong men… and I can figure no one is better than the french President… especially now in China.
  This website we want him to see..
  http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med
  Please give me a serious answer…

 2. In Holland and USA we now the french President Zarkosy has a lot of Influence in World Politics. He stands for his case. Do you know how we can convince him abt. the cruwelty against animals in China. Maybe he can bring this also in discussion… We do not know how to email him directly or his secretary… but someone has to stand up for animal-rights… This question came to me from many countries… looking for a strong men… and I can figure no one is better than the french President… especially now in China.
  This website we want him to see..
  http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med
  Please give me a serious answer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.