Dark Light

Volgens staatssecretaris van Mensenrechten Rama Yade zouden er (nog) geen voorwaarden gesteld zijn aan China over de Olympische Spelen inzake Tibet. Eerder vandaag meldde Le Monde dat Sarkozy mede namens de EU drie of vier voorwaarden stelt aan een eventuele aanwezigheid van Sarkozy en andere Europese regeringsleiders bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen op 8 augustus aanstaande.

Tegen het radiostation Europe1 verklaarde Rama Yade vanmiddag dat het gaat om wensen van haar en haar kabinet, maar dat Sarkozy de voorwaarden niet gesteld heeft. Iets eerder ontkende ook het Elysée al de berichtgeving in Le Monde. Volgens Yade heeft zijn het vrije interpretaties van het interview door de journalist die haar heeft geïnterviewd.

Naar aanleiding van de ontkenning van Yade, verzekert Le Monde dat de woorden van de staatssecretaris nauwkeurig geciteerd zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts