Dark Light

FromageAls u vandaag iets wilt vieren, wellicht wordt u dan blij van de 8e Nationale Kaasdag. De vereniging Fromage de terroirs organiseert door heel Frankrijk en in enkele Europese landen (Engeland, Italië, Denemarken en Duitsland) dit festijn. Bij honderden kaaswinkels kunt u meedoen aan kaasproeverijen.

De Franse kaasmakers haalden eerder deze maand overigens een belangrijke overwinning: de traditionele rauwmelkse Camembert uit Normandië mag gemaakt blijven worden. De grote melkbedrijven Lactalis en Isigny Sainte Mère hadden vorig jaar maart gepleit voor het opheffen van de 1500-jaar oude rauwmelkse traditie, omdat kazen van rauwe melk (verwarmd tot maximaal 37 graden) een gevaar zouden kunnen zijn voor de gezondheid. De organisatie die de AOC voor de kazen beheert heeft nu besloten dat ook in de toekomst alleen kazen bereid met rauwe melk de benaming Camembert AOC mogen voeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.