Dark Light
Het nieuws dat de Eiffeltoren een spectaculair nieuwe verdieping zou krijgen, blijkt een hoax.

Tour Eiffel Serero
Collega Olivier van Beemen had het er vorige week al over, maar gisteren stond het ook in The Guardian: de Eiffeltoren krijgt een nieuw en spectaculair uitkijkplatform. De Eiffeltoren, ‘s werelds drukst bezochte betaalde monument, kampt al jarenlang met te weinig ruimte voor de nog altijd toenemende bezoekersaantallen. De constructie is tijdelijk en bedoeld om het 120-jarig bestaan van de nutteloze en daarom prachtige toren te vieren.

Althans, er is een ambitieuze architect die een al even ambitieus plan heeft ontworpen. Gisteren belde Van Beemen even met de architect Serero, maar die wist helemaal niet dat het plan definitief was. Zojuist belde ik even met de persvoorlichtster van de 324 meter hoge ijzeren dame (gisteren namen ze er de telefoon niet op, dus vandaar). En wat blijkt: het uitkijkplatform is een canular. De toren weet van niets en noemt de constructie “une fantaisie totale“. De plannen van Serero zijn uitgevoerd op eigen initiatief en de Eiffeltoren heeft er niets mee te maken. “Wij ontdekten het ook op internet, net als u“. Er is wel al ruim twintig jaar een project om een ondergronds bezoekerscentrum te bouwen tussen de vier pijlers, maar dat zijn nog steeds vage plannen. Het 120-jarig bestaan zal volgend jaar wel gevierd worden met een grote tentoonstelling, maar zelfs dat is nog niet concreet.

De Hualapai Indianen hoeven dus niet te vrezen dat hun SkyWalk als meest spectaculaire uitkijkplatform ter wereld van de troon gestoten zal worden.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.