Dark Light

Vervoersonderneming Veolia is bezig met de voorbereidingen om passagierstreinen te laten rijden in Frankrijk. Deze week werd een contract met een waarde van 500 miljoen euro en een looptijd van 16 jaar in de Duitse regio Nord Rhine Westphalen in de wacht gesleept door Veolia.

Veolia heeft nog geen bestelling geplaatst voor treinen, maar huurt voorlopig nog. Het passagiersvervoer wordt tussen 2009 en 2020 geleidelijk opengesteld voor concurrentie.

De SNCF, in tegenstelling tot de NS, is een uitstekende spoorwegmaatschappij en wereldwijd voorloper met veel technische vernieuwingen. Het is echter ook een enorm bedrijf waar vaak nog een amtenarenmentaliteit heerst. De nieuwe concurrentie is een behoorlijke revolutie in een land waar de medewerkers van de nationale spoorwegmaatschappij van mening zijn dat zij ook een sociale rol vervullen omdat ze het land dichterbij elkaar brengen. Gezonde concurrentie echter kan nooit kwaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.