Dark Light

De Ch’ti-gekte begint mondiale vormen aan te nemen. Afgelopen twee weken was de film wereldwijd de best bezochte film (buiten de VS). Afgelopen weekend deed de film een stapje terug naar de twede plek en was de film ‘10.000 B.C.’ was de best bezochte film, maar die film is al in 42 landen uitgebracht. Bienvenue chez les Ch’tis bracht volgens weekblad Variety al $115.1 miljoen op, terwijl de film nog maar in drie landen is uitgebracht (Frankrijk, België en Zwitserland). In aantallen bezoekers staat de teller nu op ongeveer 15 miljoen, waarvan bijna veertien miljoen alleen al in Frankrijk. Verwacht wordt dat de film de best bezochte Franse film allertijden gaat worden (dat is nu nog La Grande Vadrouille uit 1966 met 17,2 miljoen bezoekers, maar toen had Frankrijk 15 miljoen inwoners minder dan nu). Optimisten verwachten zelfs dat Titanic als best bezochte film aller tijden van de troon gestoten zal worden. Het is niet onwaarschijnlijk dat Bienvenue chez les Ch’tis, die elf miljoen kostte om te maken, uiteindelijk een half miljard euro zal gaan opbrengen.

4 comments
  1. Gisteren de film bekeken in Valmeinier. Zelfs in dit kleine skidorpje was de vertoning al twee dagen van te voren uitverkocht.

  2. Gisteren de film bekeken in Valmeinier. Zelfs in dit kleine skidorpje was de vertoning al twee dagen van te voren uitverkocht.

  3. de film vorige week in Bourg-en-Bresse (Frankrijk) gezien ! FANTASTISCH ! echt FANTASTISCH !
    de zaal was helemaal vol, het draaide 3 tot 4 keer per dag ! Ik hoop dat hij in Nederland ook komt ! Wel met een goede Nederlandse ondertiteling !!!!

  4. de film vorige week in Bourg-en-Bresse (Frankrijk) gezien ! FANTASTISCH ! echt FANTASTISCH !
    de zaal was helemaal vol, het draaide 3 tot 4 keer per dag ! Ik hoop dat hij in Nederland ook komt ! Wel met een goede Nederlandse ondertiteling !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.