Dark Light
De laatste Franse soldaat die in de Eerste Wereldoorlog vocht, is overleden.

Lazare PonticelliLazare Ponticelli, de allerlaatse ‘poilu’, zoals de bijnaam luidt van de Franse soldaten in de Eerste Wereldoorlog, is vandaag op 110-jarige leeftijd overleden. Er zal een dezer dagen een speciale hommage worden gegeven aan alle miljoenen Fransen die tijdens de Grande Guerre van 1914-1918 gemobiliseerd waren. De in 1897 in Italië geboren Ponticelli zal waarschijnlijk een staatsbegrafenis krijgen en bijgezet worden in het Panthéon in Parijs.

Lazare Ponticelli was niet alleen de laatste oud-strijder, maar ook de oudste man van Frankrijk.


Lazare Ponticelli, le dernier poilu par Phoenixfilms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.