Dark Light

Voor het eerst sinds 48 jaar heeft een Franse actrice (Marion Cotillard) de Oscar gewonnen voor beste actrice. In 1960 won Simone Signoret de prijs. Cotillard zei in haar speech “Ik ben sprakeloos. Er zijn Engelen in deze stad.” Cotillard kreeg de prijs voor haar rol als Edith Piaf in de film La Môme. Na de bafta, de Golden Globe, de César en nu de Oscar heeft Cotillard dit jaar alle prestigieuze prijzen gewonnen voor haar rol. De film kreeg ook de Oscar voor beste make-up. De film “Mozart des Pickpockets” van Philippe Pollet-Villard kreeg de Oscar voor beste korte film.

De Spanjaard Javier bardem kreeg de Oscar voor beste bijrol (in “No Country for Old Men”), de Engelse Tilda Swinton die voor beste vrouwelijke bijrol (in de film Michael Clayton). De Oostenrijkse film “De Vervalsers” kreeg de prijs voor beste buitenlandse film.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.