Dark Light

De Parijse rechtbank heeft Jérôme Kerviel vanmiddag weer in voorlopige hechtenis geplaatst. Kerviel, de hoofdrolspeler in het Société Générale schandaal waarin de bank 4,9 miljard euro verloor, was sinds vanmiddag 13h in de Parijse rechtbank waar een zitting werd gehouden naar aanleiding van het verzoek van het Parijse Parket om hem weer vast te zetten.
Het Parket wilde Kerviel vastzetten vanwege vluchtgevaar en vanwege het vermeende risico op overleg tussen Kerviel en eventuele handlangers. Vanmiddag werd een trader van Fimat, een handelshuis en filiaal van Société Générale opgepakt, omdat hij eind november op de hoogte geweest zou zijn van de risicovolle activiteiten van Kerviel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.