Dark Light

La vache qui ritDe grote supermarktketen E. Leclerc heeft haar dreigement van een twee weken geleden een aantal te dure A-merken niet meer in het assortiment op te nemen. In een paginagrote dagbladadvertentie vorige week zegt Leclerc ‘Te dure producten? We hebben maar één oplossing: ze niet meer verkopen.” De actie is gericht tegen onder meer de kaas La vache qui rit die de laatste maanden 20% in prijs is gestegen, tegen limonadesiroop Pulco (+19%) tegen schoonmaakmiddel Ajax (+19%) en een aantal andere merken.

Vanaf morgen zijn de merken niet meer bij E. Leclerc te verkrijgen, omdat de leveranciers weigeren hun prijzen aan te passen. E. Leclerc zegt dat er wellicht nog honderd andere producten geschrapt zullen worden vanwege de prijsverhogingen. De merken overwegen juridische stappen tegen de supermarktketen. In Frankrijk klagen consumenten steen en been over hun te lage koop kracht en krijgen nu dus steun uit onverwachte hoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.