Dark Light

De Franse justitie heeft zojuist op een persconferentie in Parijs bekendgemaakt dat het voorarrest van Jérôme Kerviel wordt verlengd. Kerviel is sinds zaterdagmiddag door de financiële brigade verhoord. Dat verhoor was volgens de ondervragers ‘vruchtbaar’. De tenlastelegging is valsheid in geschrifte.

Kerviel heeft bekend dat hij bepaalde transacties heeft proberen te verbergen, maar verklaart onschuldig te zijn en zegt dat hij slechts zijn werk gedaan heeft. De verdediging van Kerviel stelt dat de Société Générale Kerviel nu gebruikt als zondebok om andere verliezen te verhullen. De bank blijft ontkennen dat Kerviel eventueel met meer personen gehandeld zou hebben. De hautaine bestuursvoorzitter Daniel Bouton houdt vast aan de slachtofferrol die hij sinds donderdag vervult. Bij de ontdekking van de ‘fraude’ heeft hij zijn ontslag aangeboden aan de Raad van Bestuur, maar die heeft het ontslag (vooralsnog) niet verleend. Er worden veel vraagtekens gesteld bij de verklaringen van Société Générale. Het aandeel Société Générale staat op dit moment (12h30) op 7% verlies. CitiGroup heeft de aanbeveling voor het aandeel SocGen veranderd van ‘kopen’ naar ‘verkopen’.

Financiele experts vroegen zich de afgelopen dagen af of Kerviel wel alleen gehandeld heeft. Kerviel heeft vandaag gezegd dat dat wel het geval was, maar dat hij niet de enige is die binnen de bank op deze manier handelt. En dat is een zeer pijnlijke verklaring voor de Société Générale die doet voorkomen alsof Kerviel een uitzondering is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.