Dark Light

Jérôme Kerviel, de hoofdrolspeler in het Société Générale ‘schandaal’ is vanavond vrijgelaten. De rechters hebben besloten dat er niet genoeg grond is voor verlenging van de voorlopige hechtenis. Kerviel zal wel worden vervolgd voor “misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte en inbreuk in een computersysteem”. De bank omschreef Kerviel als het genie achter de grootste financiële fraude uit de geschiedenis. Als dat inderdaad zo zou zijn had de Franse justitie hem waarschijnlijk langer vastgehouden. De vrijlating versterkt de vraagtekens die de afgelopen dagen gerezen zijn over de rol van de bank. Volgens de advocaten heeft de bank het aan zichzelf te wijten dat er 4.9 miljard euro verlies is geleden en zou de bank drie dagen voor de ontdekking van het schandaal zelfs nog op winst gestaan hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.