Dark Light

De weekbladenHet houdt maar niet op met de Sarko Saga: opnieuw hebben de meeste weekbladen een Sarko-item op de cover om de simpele reden dat Sarko sells. De Nouvel Obs signaleert een toename van de ‘Sarkophobes’ en heeft een kort interview met Asterix-vader Uderzo. L’Express gaat op zoek naar de ware Carla Bruni, “la femme qui dérange”. Glamourblad Gala denkt dat First Ex Cécilia de nieuwe Diana is en zelfs het prestigieuze kunstmaandblad Beaux Arts Magazine presteert het om Nicolas en Carla op de cover te plaatsen. De artistiek verantwoorde vage foto wordt gebruikt als excuus voor een artikel over de peopolisation van de kunst.La Vie du RailMarianne besteedt aandacht aan het “debacle van het financiële kapitalisme”. De Courrier International, de knipselkrant met buitenlandse artikelen, staat bij hetzelfde fenomeen stil en vraagt zich af of dit het begin is van een grote depressie (Het antwoord: neen, volgens uw correspondent althans). In hetzelfde blad een portret van schrijver Arnon Grunberg en een artikel over ‘Gekke Geert’. Terwijl in Nederland het maar niet lukt om een ouderwetse TGV op normale snelheid te laten rijden, bejubelt La Vie du Rail, lijfblad voor treinennerds (onder wie uw en deze correspondent), het succes van de AGV, de nieuwe generatie hogesnelheidstreinen.

Volgens Elle is het huwelijk tegenwoordig toch echt ‘out’. Gelukkig is Elle er ook met veel belangrijker wereldnieuws dan de crisis op de financiële markten. In ruim 20 pagina’s worden de hoogtepunten getoond van de modeshows voor de trends van de zomer van 2008: hippie love, strepen, bolletjes en ethno-chic zijn deze zomer de trefwoorden voor uw garderobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts