Dark Light

Cécilia Sarkozy heeft vanmorgen in een kort geding niet haar zin gekregen.

De ex-first wilde een verbod op het boek Cécilia van de journaliste van Le Point, Anna Bitton en een dwangsom van 200.000€ per gedrukt exemplaar omdat het boek, waar Cécilia in eerste instantie zelf aan meewerkte, een grove inbreuk zou zijn op haar privacy. De rechter stelde haar in het ongelijk. Cécilia Ciganer-Albaniz-Martin-Sarkozy is na de uitspraak direct in beroep gegaan dat ergens in de komende weken behandeld zal worden. Daarnaast start zij een bodemprocedure tegen Bitton en de uitgever van het boek, Flammarion, vanwege inbreuk op haar privacy.

Cécilia SarkozyDe rechtszaak is niet de enige reden waarom de ex-vrouw van Nicolas Sarkozy deze week volop in de schijnwerpers staat. Franse journalisten en uitgevers staan niet bepaald bekend om hun originaliteit en daarom verschijnen er tegelijkertijd nog twee andere boeken met precies hetzelfde onderwerp. Naast het boek van Bitton wordt de Ceciliagraphie aangevuld met Cécilia : La face cachée de l’ex-première dame van Denis Demonpion en Laurent Léger en Ruptures van Michael Darmon en Yves Derai. Nicolas Sarkozy heeft zich niet uitgelaten over de stortvloed aan publicaties over zijn tweede ex-vrouw. De drie boeken vliegen over de toonbank en moeten na een dag reeds worden herdrukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

War?

Last week I read an article in one of my favourite newspapers, The New York Times, about the…