Dark Light

De weekbladenHet zou fijn zijn als de journalisten (mijzelf incluis) zich eens een weekje zouden houden aan een Sarkozy-stilte, maar helaas is de aanwezigheid van de president goed voor de verkoopcijfers, zoals hij zelf deze week al constateerde op de persconferentie waar ik bij was. Deze week in de bladen dus weer een overdosis Sarko, te beginnen met Le Point die een artikel wijdt aan “Sarkozy l’Acrobate”. Verder fragmenten uit het boek van Anna Britton dat vandaag verscheen en wellicht morgen door de rechter verboden zal worden.

GalaL’Express komt ook al origineel uit de hoek met Le Président People, ‘De Cécilia à Carla‘, als coveritem en heeft delen uit het boek Ruptures dat ook vandaag verschijnt. Daarnaast schrijft L’Express over een van de weinige Franse studenten die geen moeite hebben om werk te vinden, Laura D., studente en prostituée. De Nouvel Obs kon natuurlijk niet achterblijven en kijkt naar wat Sarkozy “voor ons voorbereidt“: een volledige vernieuwing van het Franse sociale model.

Als klap op de vuurpijl komt Gala met het bericht dat Sarkozy dezelfde ring heeft gegeven aan zowel Cécilia als aan Carla. Mais alors, quelle faute de goût!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts