Dark Light

Soldes
Vanaf vandaag 08.00 uur tot en met 16 februari aanstaande kan de doorgewinterde shopper zijn creditcards overuren laten maken tijdens de Parijse uitverkoop. In tegenstelling tot de Nederlandse winkelsteden, waar het hele jaar door vrolijke fluokleuren met “Sale!” hard schreeuwen om de gunst van de consument, mag in Frankrijk de winkelier slechts twee keer per jaar helemaal los. Het is Frankrijk namelijk verboden om te verkopen met verlies, met uitzondering van de twaalf weken uitverkoop per jaar.

Volgens de gemeente Parijs heeft de stad het grootste aantal winkels ter wereld, maar toeristen maken nog niet vaak genoeg gebruik van de Soldes. Het toeristenbureau van Parijs organiseert daarom Soldes By Paris, een actie die er voor moet zorgen dat toeristen ook in de normaalgesproken rustige maand januari naar de stad komen. Meer dan 1500 winkels en 500 hotels nemen er aan deel en de shoppers kunnen vijf naar thema’s ingedeelde winkeltochten volgen: chic, trendy, origineel, creatief en romantiek. De ondernemers hopen daarmee hun tegenvallende omzet van 2007 enigszins goed te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.