Dark Light

Monumenta is een nieuw jaarlijks evenement voor hedendaagse kunst. Het is een gigantische tentoonstelling in het al even gigantische Grand Palais. Anselm Kiefer is de eerste kunstenaar die de enorme ruimte (13.000m2, 60m hoog) mag vullen (Richard Serra is volgend jaar aan de beurt.

De Franse kunstenaar Christian Boltanski zal in 2009 de ruimte vullen. Dat heeft geresulteerd in een aantal deconstructivistische installaties, enorme schilderijen in speciaal geconstrueerde kubussen en een omgevallen palmboom. Religieuze, historische en litteraire onderwerpen zijn de leidraad van Kiefers werken.

Nog tot en met 8 juli aanstaande, dagelijks behalve dinsdag in het Grand Palais, métro Franklin Roosevelt.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts