Dark Light

Terwijl Balkenende vannacht op zijn briefing in Brussel aan de Nederlandse pers niet meer vertelde dan dat de besprekingen in een ,,buitengewoon zakelijke sfeer” zijn verlopen, vertelde Sarkozy tegelijkertijd op zijn briefing voor de Franse journalisten (inclusief uw eigen correspondent) iets interessanters. De 27 landen steunen het ‘mini-verdrag’. De enigen die om middernacht nog dwars lagen waren de Polen. Direct na de persconferentie ging Sarkozy overigens naar de Poolse president Lech Kaczynski voor een nachtelijk ‘bilateraaltje’.

De Europese vlag (hier voor het gebouw van de Europese Raad) blijft ondanks Nederlandse bezwaren waarschijnlijk in de verdragstekst staan.

Over Nederland zei de Franse president dat Nederland bereid is de belachelijke kinderachtige eis om de vlag en het volkslied uit het verdrag te schrappen te laten varen in ruil voor overeenstemming op een ander punt (‘belachelijke kinderachtige’ is mijn toevoeging). Dat andere punt is naar verwachting de regeling met betrekking tot de publieke diensten, zoals de zorgsector en de woningcorporaties. De Europese partners lijken Nederland daarover tegemoet te willen komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts
David Cameron

Cameron attacks Juncker

Cameron’s fight to knock out Jean-Claude Juncker, a former Luxemburg PM and the European People’s Party’s candidate for the job of the presidency of the European Commission, is getting nastier.