Dark Light

De politie moet er alles aan doen om er voor te zorgen dat de situatie in de banlieues in het departement Seine-Saint-Dénis (het beruchte ‘neuf-trois’) niet opnieuw uit de hand loopt en een van de middelen daartoe is de terugkeer van de buurtpolitie. Dat zijn de twee belangrijkste conclusies uit een rapport van het Institut national des hautes études de sécurité (INHES). Er heerst volgens het INHES een voortdurende spanning tussen de bevolking en de politie. De belangrijkste maatregel om het vertrouwen tussen de politie en de bevolking weer te herstellen is een hele simpele: er zou niet meer getutoyeerd moeten worden. Het rapport dateert al van december 2006 maar is nu pas bekendgemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.