Dark Light

Voor de tweede opeenvolgende nacht waren er confrontaties tussen anti-Sarkozybetogers en de politie. In de nacht van zondag op maandag gingen gingen ruim 700 auto’s in vlammen op en werden 592 arrestaties verricht. Gisteren was het met name onrustig rondom de Place de la Bastille en de Place de la République, en in de steden Nantes, Caen, Rennes, Toulouse en Lyon. In Parijs zaten vanmorgen nog vijftien personen vast vanwege de rellen.

Eerste secretaris François Hollande van de PS heeft de betogers opgeroepen om te stoppen met het gewelddadig gedrag en hun onvrede te laten blijk met hun stembiljet op 10 en 17 juni aanstaande wanneer er Parlementsverkiezingen gehouden worden.

Sophie van Leeuwen was zondagavond op de Place de la Bastille om polshoogte te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts
Presidentskandidaat José Bové moet binnenkort vier maanden de gevangenis in. Het Hof van Appèl heeft in een hoger…
Om haar geloofwaardigheid op het internationale toneel te vergroten, maakt Ségolène Royal van zaterdag tot en met dinsdag…