Dark Light

Droogte FrankrijkHet Ministerie van Milieu heeft gisteren een waarschuwing afgegeven voor het risico van grote droogte. Landelijk gezien is er slechts iets minder regen gevallen dan normaal, maar regionaal zijn er grote verschillen. Vooral in de Pyreneeën, in de regio Languedoc-Roussillon, in de Rhône-vallei en in een groot gebied rondom het Ile-de-France is er sprake van een watertekort. De situatie is vergelijkbaar met 2005, toen het hele land getroffen werd door een ernstige droogte. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen. Zo is het Canal du Midi onbevaarbaar tot 30 maart a.s. In het departement Seine-et-Marne mogen de bewoners minder water verbruiken. Om water te besparen heeft het Ministerie een convenant gesloten met 550 golfclubs in Frankrijk. Golfterreinen zijn grootverbruikers van water, en veroorzaken ook in Spanje grote problemen. De 550 Franse golfterreinen gaan zich inspannen om minder water te verbruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.