Dark Light

Maya popuéeIn de nacht van maandag op dinsdag zijn drie Picasso’s gestolen uit het appartement van Diana Widmaier, de dochter van Maya en de kleindochter van Picasso in het chique zevende arrondissement van Parijs. Het gaat om de het portret van zijn dochter Maya met pop (1938) en het portret van Jacqueline uit 1961. Er is ook een tekening ontvreemd. De gezamenlijke waarde wordt geschat op 50 miljoen euro. Er zijn geen sporen van braak gevonden, en de werken waren goed beveiligd. Op het moment van de diefstal lagen twee personen te slapen in het appartement.

De werken zijn wereldberoemd en zijn dus moeilijk te verkopen. Het kan zijn dat een opdrachtgever de werken voor eigen gebruik heeft laten stelen. Ook zouden familievetes binnen de Picasso-nazaten een rol kunnen spelen.

Het is niet de eerste keer dat werken van ‘s werelds duurste en populairste kunstenaar worden gestolen. In 1989 werd ingebroken bij een andere kleindochter van Picasso, toen werden 12 schilderijen gestolen die later allemaal werden teruggevonden. In 1976 werden uit een museum in Avignon 118 picasso’s gestolen. Begin 2006 werden ook 4 werken van Picasso gestolen uit een museum in Rio de Janeiro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts