Dark Light

michelinDe jaarlijkse Michelinsterrenregen is weer neergedaald over ‘s lands topkoks, en in tegenstelling tot de afgelopen jaren lijkt de bandenfabrikant dit keer iets gedurfder met zijn oordeel. Voor het eerst sinds de jaren dertig heeft een vrouwelijke chef drie sterren gekregen: Anne-Sophie Pic van Maison Pic. Haar grootvader had in 1934 al drie sterren gekregen, en Anne-Sophie zet de familietraditie sinds halverwege de jaren ’90 voort. Ik zal binnenkort de reis naar Valence ondernemen om een reportage te maken over deze vrouwelijke chef.
Vier andere chefs kregen ook voor het eerst drie sterren, drie daarvan voor restaurants in Parijs: Yannick Alléno (Le Meurice), Frédéric Anton (Le Pré Catelan) en Pascal Barbot (L’Astrance). De rode gids ligt vanaf woensdag 28 februari in de winkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.