Dark Light

Kamini
De meeste Franse rappers komen uit de grote steden en hun voorsteden en hebben vaak gewelddadige teksten. De rapper Kamini komt niet uit zo’n voorstad, maar uit het 429 inwoners tellende dorpje Marly-Gomont in de Noord-Franse regio Picardie. Kamini, de enige zwarte in het dorp, schreef een rapsong als hommage aan iedereen die uit een verloren gehucht komt. Vervolgens maakte hij voor 100 euro met wat vrienden een videoclip. Het aanstekelijke liedje heeft komische teksten. Zo heeft het verbranden van auto’s in Marly-Gomont toch geen zin, want iedereen rijdt op een brommer. Die zijn nodig om brood te kopen bij de bakker die in een dorp acht kilometer verderop zit.

Begin september kwam Kamini’s clip op internet, opende hij een pagina op MySpace en twee maanden later sloot hij een platencontract met RCA. Hij is in korte tijd razendpopulair geworden en zijn video wordt nu zo’n vier miljoen keer per week online op Dailymotion en YouTube bekeken. Zelfs het tijdschrift Time wijdde al een artikel aan hem. De single en de clip zijn ook te koop bij iTunes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts