Dark Light

CarnavalU heeft zich vast ook wel eens afgevraagd waarom er nooit straatfeesten zijn in Parijs, maar alleen strak georganiseerde culturele manifestaties. De reden daarvoor is een oude wet uit 1803 die, uit angst voor revolutionaire bewegingen, iedere vrije artistieke expressie op de openbare weg in de hoofdstad verbiedt. Het Comité des Fanfares maakt er werk van. Dat meer feest in de Franse hoofdstad een serieuze zaak is blijkt uit een brief dat het Comité aan presidentskandidaat Nicolas Sarkozy heeft gestuurd. Het Comité wil dat Parijs de vrolijkste stad op aarde wordt en om dat te bereiken moet Sarkozy in actie komen.

Sinds een aantal jaar organissert Comité des Fanfares al het Parijse Carnaval. Dat was ooit het grootste ter wereld, maar is sinds 1946 volledig in de vergetelheid geraakt. Op 18 februari aanstaande is er opnieuw weer een carnavalsoptocht, in de hoop deze oude traditie nieuw leven in te blazen. Meer details vindt u op de website van het Parijse Carnaval.

1 comment
  1. Ik ben op zoek naar activiteiten voor jongeren in de periode van 20 tot 24 augustus 2010 als ik met mijn kleinzoon van 13 jaar in parijs ben. Hebt u een agenda van wat er te doen is?
    Ik zie uw antwoord tegemoet,
    Met vriendelijke groet, conny roelofsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.