Dark Light

L'Avion StewardessNu de dollar ten opzichte van de euro op een historisch dieptepunt staat, is het tijd om de kerstinkopen te doen in New York. En aangezien er (nog) geen TGV gaat naar de Big Apple, moet dat helaas met het vliegtuig. Maar deze extreme manier van luchtvervuilen kan nu ook in stijl. Sinds vorige week vliegt een nieuw soort low-cost maatschappij tussen Parijs Orly en New York Newark. Het gaat om L’Avion, die alleen business class tickets aanbiedt en vanaf 1 januari met één vliegtuig de dienst gaat onderhouden. Het vliegtuig heeft slechts 90 zitplaatsen, in plaats van de 220 die gebruikelijk zijn in dit type vliegtuig. De eerste 1000 tickets kosten slechts 1000 euro.

Wie zich schuldig voelt om met het vliegtuig te reizen kan de bijna 6 ton CO2-uitstoot die uw retourreisje naar New York kost compenseren door een aflaat te kopen. Voor een retourtje Parijs-New York koopt u voor 119,61 € (incl. BTW) een goed geweten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.