Dark Light

Twee organisaties hebben de FIFA en de Franse voetbalbond aangeklaagd vanwege de rode kaart die voetballer Zinedine Zidane kreeg uitgereikt tijdens de WK finale op 9 juli dit jaar in Berlijn. De twee organisaties ‘Justice Mondial 2006‘ en ‘Nationaal Collectief voor de waarheid van de WK-Finale 2006’ vinden dat er twijfels bestaan rondom de omstandigheden waarop de vierde scheidsrechter het incident zag waarbij Zidane de Italiaan Materazzi een kopstoot gaf en eisen een objectieve contra-expertise. De scheidsrechter baseerde zich op videobeelden, iets dat volgens het FIFA-reglement niet is toegestaan.

De FIFA en de Franse voetbalbond vinden de rechtszaak een mediastunt en vinden dat de Franse rechter geen bevoegdheid heeft omdat de wedstrijd in Duitsland is gespeeld. De Parijse rechter spreekt zich 15 december over de zaak uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.