Dark Light

Chirac op de Franse Televisie
President Chirac vanavond in zijn toespraak op de Franse televisie

President Chirac heeft vanavond om 20 uur in een televisietoespraak aangekondigd dat Frankrijk meer troepen naar Libanon zal sturen dan de 200 manschappen die begin deze week vertrokken zijn. De Fransen hebben van de Verenigde Naties toezeggingen gekregen over de besluitvormingsprocessen binnen de troepenmacht en over het gebruik van geweld en gaan derhalve in op het verzoek van Kofi Annan een substantiële bijdrage te leveren aan Unifil. Het gaat om twee extra bataljons van 1600 manschappen. Het totaal aantal Franse soldaten in Libanon komt dan op 2.000. “Dit land dat historisch zo dichtbij ons staat heeft het recht op soevereiniteit op haar eigen grondgebied,” zei Chirac. Hij riep daarnaast alle landen op om mee te werken aan vrede in Libanon. Frankrijk heeft op dit moment de leiding over de Unifil-missie en wil die, als de VN daarom vragen, blijven voeren.

Meer vanavond bij BNR Laat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts