Dark Light

Na een maandenlange strijd is de Frans/Luxemburgs/Spaanse sataalgigant Arcelor eindelijk akkoord het overnamebod van ‘s werelds grootste staalfabrikant, Mittal. Het in Nederland gevestigde staalbedrijf dat eigendom is van Lakhsi Mittal probeerde de afgelopen week de aandeelhouders van Arcelor over te halen met paginagrote advertenties in de Franse dagbladen en kennelijk is dat offensief geslaagd. Arcelor bood maanden weerstand en topman Guy Dollé weigerde met Mittal te praten. Ook de Franse regering zag niets in het bod van Mittal. Dollé zocht naarstig naar een ‘witte ridder’ en die werd uiteindelijk gevonden in de vorm van het Russische Severstal, maar veel aandeelhouders waren het daar niet mee eens. Mittal betaalt naar verluid 40,40€ per aandeel Arcelor, 10% meer dan het laatste bod. Het nieuwe bedrijf gaat Arcelor Mittal heten. Topman Alexeï Mordachov van Severstal zou nog een beter bod kunnen uitbrengen. Het aandeel Mittal steeg vanmorgen 3% op de Amsterdamse effectenbeurs, de handel in het aandeel Arcelor is in Parijs stilgelegd. Verwacht wordt dat topman Guy Dollé op zal stappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.