Dark Light

Voor de tweede achtereenvolgende nacht is het tot rellen gekomen in de Parijse voorsteden in het departement Seine-Saint Denis. Vier agenten werden gewond en er werden vijf arrestaties verricht. Net als gisteren werden tientallen auto’s in brand geschoten en schoot de politie met rubberkogels op de relschoppers. Onder de arrestanten bevindt zich Muhittin Altun, een van de drie jongens die geëlektocuteerd werden in het elektriciteitshuisje in Clichy-sous-bois in oktober vorig jaar. Dat ongeval was de aanleiding voor de drie weken durende veldslag die heel Frankrijk in zijn greep hield. Altun was de enige die overleefde, maar raakte ernstig verbrand. Hij zou gisteravond stenen gegooid hebben naar een politieauto. De confrontaties vonden plaats in de voorsteden Clichy-sous-bois en Montfermeil.

Ruim een half jaar na de onrusten heeft de regering nog steeds geen concrete maatregelen genomen om de leefomstandigheden van de mensen in de voorsteden te verbeteren. In maart dit jaar waarschuwden de burgemeesters van de voorsteden de regering al dat de situatie ieder moment opnieuw kon escaleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.