Dark Light

Arcelor, de grootste staalproducent ter wereld, heeft zijn vijandig overnamebod op het Frans/Luxemburgse/Spaanse Arcelor verhoogd van 18,6 miljard naar 25,8 miljard euro. Het bod bedraagt nu een aandeel Mittal en 11,10 euro cash voor een aandeel Arcelor, of 37,74 euro cash voor een aandeel Arcelor. Het nieuwe bod betekent een verhoging van 35%. De directie van Arcelor is fel gekant tegen een overname door Mittal, en ook de Franse regering probeert protectionistische barrières op te werpen tegen het in Nederland genoteerde Mittal. De Arcelor directie zal aanstaande zondag op het nieuwe bod reageren. Op de Parijse beurs steeg het aandeel Arcelor vanmorgen met 12% na de bekendmaking van het nieuwe bod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.