Dark Light

Op basis van een uitleveringsverdrag tussen de VS en Frankrijk zou Moussaoui zijn straf in Frankrijk uit kunnen zitten. Minister van Justitie Dominique Perben zei donderdag in Londen: “Zoals iedere Franse onderdaan die in het buitenland veroordeeld is, zullen zowel de Franse als de Amerikaanse autoriteiten meewerken, want er bestaat immers een transfer-verdrag tussen Frankrijk en de VS.”
Zacarias Moussaoui, de ’20e kaper’, heeft de Franse nationaliteit. Hij werd gisteren door een Amerikaanse jury veroordeeld tot levenslang. Het verzoek zou tot een juridisch probleem kunnen leiden, aangezien Frankrijk in tegenstelling tot de VS geen absolute levenslange gevangenisstraf kent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.