Dark Light

De Franse minister van economie, Thierry Breton, ontvangt vandaag Lakshmi Mittal, de President van Mittal Steel (genoteerd aan de Beurs van Amsterdam), ’s werelds grootste staalfabrikant die vrijdag een vijandig overnamebod deed op het Europese staalbedrijf Arcelor. De minister verklaarde geschokt te zijn door de methodes van Mittal.

Terwijl Franse bedrijven in 2005 voor ongeveer 40 miljard euro overnames deden in het buitenland, probeert de Franse regering sinds de zomer met een nieuwe wet te voorkomen dat Franse bedrijven worden overgenomen door buitenlanders. Arcelor is een Europees bedrijf dat ontstaan is uit het samengaan van het Franse Usinor, het Spaanse Aceralia en het Luxemburgse Arbed. De raad van bestuur van Arcelor heeft zondag unaniem het bod ter waarde van 18,6 miljard euro verworpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.