Dark Light

Op de tweede dag van het bezoek van de Chinese premier Wen Jiabao aan Frankrijk, China heeft vandaag 150 vliegtuigen besteld bij Airbus. De order omvat Airbussen van het type A319, A320 en A321. De machines zijn bestemd voor zes luchtvaartmaatschappijen: Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Sichuan Airlines, Shenzhen Airlines en Hainan Airlines.

De order vertegenwoordigt een waarde van 10 miljard dollar. Tegelijkertijd werd door Airbus de bouw in China van een assemblagefabriek aangekondigd. Parijs hecht grote waarde aan de handelsrelaties met China, maar weinig waarde aan de mensenrechtenproblematiek. Volgend jaar zal Chirac opnieuw een staatsbezoek aan China brengen, het tweede in twee jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.