Dark Light

In een speciale Ministerraad is vandaag een wetsvoorstel opgesteld dat de regering de mogelijkheid geeft de huidige noodsituatie in Frankrijk te verlengen met drie maanden. De verlenging zou moeten ingaan op 21 november, maar de wet voorziet ook in de mogelijkheid dat de noodtoestand eerder wordt opgeheven dan de drie maanden. Volgens de wet van 1955 waarop de regering zich beroepen heeft om de huidige noodtoestand in te voeren, kan de noodtoestand maximaal 12 dagen duren. Over het wetsvoorstel wordt morgen door de Assemblée gestemd. De noodtoestand maakt het ondere andere mogelijk om de avondklok in te stellen, een optie waar overigens tot nu toe slechts 30 van de 36.000 Franse gemeenten gebruik van hebben gemaakt.

Vanvond om 20h zal President Jacques Chirac een verklaring over de maatregelen afleggen op de Franse televisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.