Dark Light

Er is niet veel ander nieuws dan de voorstadsrevolutie dezer dagen, maar er valt toch nog wel iets anders te vertellen over Frankrijk. Zoals een opmerkelijke economische groei in het derde semester van 2005: het BNP nam toe met 0,7%. De uiteindelijke groei over heel 2005 zou kunnen uitkomen op 1,5%, niet bepaald een cijfer dat duidt op een grote groei, maar ook niet dramatisch slecht vergeleken bij de afgelopen jaren. De voorzichtige groei betekent ook nog niet dat Frankrijk uit het dal is. Ironisch genoeg hebben de rellen ook een positieve invloed op de economische cijfers: de euro staat met 1,1734 dollar op zijn laagste koers sinds anderhalf jaar, en dat heeft weer een gunstige invloed op de Europese exportcijfers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.