Dark Light

Ongeveer 200 demonstranten hebben zich vanmiddag verzameld voor het monument van de Vrede, aan de voet van de Eiffeltoren. De demonstratie was georganiseerd door het collectief Banlieues Respects, en verliep uiterst kalm. Er hingen twee spandoeken met de tekst “Ja voor de vrede” en “Stop het geweld”. Sommige demonstranten droegen witte vlaggen. Jongeren uit de voorsteden waren nauwelijks aanwezig, terwijl daar vooraf wel op was gerekend. Op Internet circuleerden oproepen tot gewelddadigheden bij de Eiffeltoren.

De politie was zeer discreet aanwezig, maar dat gold niet voor de media. Meer dan honderd journalisten en cameraploegen waren op de demonstratie afgekomen, maar velen verlieten al weer snel het terrein, omdat er weinig gebeurde. Het was de bedoeling dat de demonstranten door Parijs zouden defileren, maar daar werd vanwege de lage opkomst op het laatste moment van afgezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.